فهرست مطالب

 

ایمپرشن کوپینگ در واقع قطعه‌ای که برای قالب روکش ایمپلنت ما مورد استفاده قرار می گیرد یعنی اینکه بدون اون ما نمی‌توانیم هیچ قالب گیری انجام بدیم حتماً باید ایمپرشن کوپینگ باشد تا قالب گیری صورت به گیرد.

کاربرد ایمپرشن کوپینگ

ایمپرشن کوپینگ برای انتقال مشخصات و ویژگی‌های یک ایمپلنت کاربرد دارد و مکان دقیق فیکسچر ما را به روی کست شبیه سازی می‌کند. همان طور که می‌دانید هر فیکسچر یک قسمت بیرونی دارد که برای اتصال هر قطعی می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. یعنی قسمت بیرونی فیکسچر ما برای ایمپرشن کوپینگ، هیلینگ، اباتمنت یا هر قطعهٔ دیگه ای را می‌توانیم استفاده کنیم و مانعی است برای ورود باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌ها این را در نظر داشته باشیم که هر فیکسچر یک پلت فرم مخصوص به خودش رو دارد یعنی اگر فیکسچر ما پلت فرم ۳ دارد حتماً باید ایمپرشن کوپینگی که ما استفاده می‌کنم، ایمپرشن کوپینگ با سایز ۳ باشد. اگر پلت فرم ما برای فیکسچرمان ۴ بود ایمپرشن کوپینگ ما هم باید سایزش ۴ باشد و این رو در نظر داشته باشید که اگر پلت فرم ما ۴ باشه نمی‌توانیم ایمپرشن کوپینگ ۳ انتخاب کنیم چون مطمئن باشید که کار شما رو به خطا میندازد.

ایمپرشن کوپینگ

هر ایمپرشن کوپینگ‌ به ۳ قسمت تقسیم می‌شود یعنی در واقع هر کدوم از اونها سه قسمت دارند:

  1. قسمت انتهایی که به آن هگز می‌گویم.
  2. قسمت بدنه.
  3. قسمت نهایی که در واقع ما از بالا پیچ رو واردش می‌کنیم و داخل دهان بیمار می‌بندیم.

شاید برایتان این سؤال پیش بیاید که هگز چیست که در بالا به کلمه هگز اشاره شد؟

هگز یک چهارچوب خاصی هست که هر کدام از قطعات ما می‌توانند این چارچوب یا هگز را داشته باشند. چه هیلینگ چه اباتمنت چه ایمپرشن کوپینگ همهٔ اینها هگز دارند و درواقع هگزه که باعث اتصال فیکسچر ما به ایمپرشن کوپینگ میشه یعنی ایمپرشن کوپینگ به وسیلهٔ هگز داخل فیکسچر قرار می گیره و ما هیچ وقت نمی‌توانیم قسمت هگز قطعات رو دست‌کاری کنیم یعنی نه می‌توانیم شکلی به آن بدهیم و نه می‌توانیم با فلز خطی یا خطوطی روی اون ایجاد کنیم.

هگز به هیچ عنوان تغییر نمیکنه و ایمپرشن کوپینگ می‌تواند شکل‌ها و سایزهای مختلفی داشته باشد و همچنین می‌تواند رنگ‌های متفاوتی داشته باشه بسته به برندی داره که ما از اون استفاده می‌کنیم در هر برند ایمپرشن کوپینگ می‌تواند اشکال مختلف رنگ‌های مختلف داشته باشد. می‌تواند قطور یاشه بلند یا کوتاه باشه تمامی اینها بسته به برندی هست که انتخاب می‌کنیم ولی کاری که در نهایت ایمپرشن کوپینگ برای ما انجام میده یعنی برای قالب گیری استفاده می‌شود. این نکته را بهتان بگم بهتر که همیشه برای دندان‌های خلفی یا پوستری ما از ایمپرشن کوپینگ های کوتاه استفاده کنیم. چرا بهتره از ایمپرشن کوپینگ کوتاه استفاده کنیم؟ چون راحت‌تر دستمان اونجا قرار می گیره و ما راحت‌تر می‌توانیم ایمپرشن کوپینگمون رو در داخل دهان بیمار ببندیم و وقتی دهان بیمار یه کم حالت نیمه بسته پیدا میکند بیمار اذیت نمیشود ولی این به این معنی نیست که حتماً باید از ایمپرشن کوپینگ کوچیک برای دندون های خلفی استفاده بشود میتوانید از ایمپرشن کوپینگ بلندتر هم استفاده کنید.

پس مدنظر داشته باشید که برای دندان‌های خلفی یا پوستریو از ایمپرشن کوپینگ کوتاه‌تر و برای دندان‌های قدامی از ایمپرشن کوپینگ بلندتر استفاده کنید برای سهولت کار، ولی اگر جابه‌جا شد یعنی برای دندان‌های خلفی از ایمپرشن کوپینگ بلند استفاده کردید هیچ ایرادی ندارد و کار شما به خطایی نمی‌افتد.

کاربرد ایمپرشن کوپینگ

 

قطعه بعدی که می‌خواهیم با آن آشنا شویم آنالوگ است.

آنالوگ یا رپلیکا:

آنالوگ در واقع شبیه ساز فیکسچر داخل دهان بیمار ماست، وقتی ما قالب گیری اولیه رو انجام می‌دهیم و ایمپرشن کوپینگ رو باز می‌کنیم و قالب رو بیرون می‌آوریم ما باید یک قطعه دیگه ای داشته باشیم که به ایمپرشن کوپینگمون وصل کنیم ما که نمی‌توانیم فیکسچر رو از داخل دهان بیمار دربیاوریم و بیایم به ایمپرشن کوپینگمون ببندیم پس اینجا یک قطعه‌ای تعریف شده به نام آنالوگ که در واقع عیناً مثل فیکسچر داخل دهان بیمار، کار ما را راحت می‌کند که وقتی ما قالب رو درآوردیم بلافاصله ایمپرشن کوپینگ خودمان رو به آنالوگ وصل کنیم. این ایمپرشن کوپینگ در داخل قالب ما هست و ما باید این رو در داخل آنالوگمان پیچ کنیم. این رو در نظر داشته باشید که سایز ایمپرشن کوپینگ با سایز آنالوگتان حتماً باید یکی باشد یعنی اگر ایمپرشن کوپینگ ۴ دارید باید آنالوگ ۴ داشته باشید. البته قبلاً هم گفتم اگر پلت فرم فیکسچر ما ۴ ایمپرشن کوپینگ ما ۴ آنالوگ ما هم ۴ هست.

ایمپرشن کوپینگ | اروم دنتال

بعضی وقت‌ها وقتی ما آنالوگ رو در داخل ایمپرشن کوپینگمون می‌بندیم یا در واقع می‌خواهیم اون را هگز کنیم این آنالوگ در داخل ایمپرشن کوپینگ می چرخه یعنی شما هرچه تلاش می‌کنی آن را پیچ کنی پیچ نمی‌شود که چند دلیل می‌تواند داشته باشد این را بهتان بگم آنالوگ‌های ما یک‌بار مصرف نیستند.

شما می‌توانید به تعداد دفعات‌ زیادی از آنالوگتان استفاده کنید ولی گاهی اوقات وقتی به‌مرورزمان از آنالوگ استفاده می‌شود این هگزهای داخل آنالوگتان را از بین می‌رود یعنی در واقع رزوهای داخل آنالوگ هرز می‌شود و شما هرچه تلاش می‌کنید که این‌ آنالوگ رو در داخل ایمپرشن کوپینگتون بچرخانید پیچ نمی‌شود پس حتماً حواستان به این موضوع باشه و اکر به همچین موردی برخوردید بدونید که اون آنالوگ قابل استفاده نیست و رزوهاش از بین رفته یا حالت دیگه اسی می‌تواند داشته باشه آنالوگ تون، آنالوگ سالمی است ولی سایزی که برای ایمپرشن کوپینگ تون انتخاب شده سایز مناسبی نیست یا بزرگتر که میچرخه و یا خرابه است.

آنالوگ یا رپلیکا

آنالوگ هم می‌تواند باز بر اساس برندهای مختلف رنگ ها و شکل های متفاوتی داشته باشه و در ابعاد مختلفی باشد آنالوگ هم مثل ایمپرشن کوپینگ میتواند در رنگ ها و شکل های مختلفی باشد.بدون ایمپرشن کوپینگ هیچ قالب گیری انجام نمی‌شود و بدون آنالوگ هم ما نمی‌توانیم کست شبیه‌سازی‌شده از دهان بیمارمان داشته باشیم.

سخن آخر

همه ما دوست داریم سلامت دندان‌هایمان حفظ شود و در تمامی مراحل زندگی از داشتن دندان‌های سالم لذت ببریم. اما با افزایش سن و مشکلاتی که برایمان ایجاد میشه باعث از دست دادن دندان‌هایمان می‌شود و شما می‌توانید ایمپلنت را انتخاب کنید تا دندان‌های زیبایی داشته باشید. ما در کنار شما هستیم تا شما دندان‌ها و لبخند زیبا‌تری داشته باشید.ایمپرشن کوپینگ در واقع قطعه‌ای که برای قالب گیری روکش ایمپلنت شما مورد استفاده قرار می‌گیرد. بدون ایمپرشن کوپینگ هیچ‌گونه قالب گیری انجام نمی‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من